| |     ћирилица | english  
Naslovna
Ukinute vize za državljane četiri države regiona Kariba i dve države regiona Latisnke Amerike

Vlada Republike Srbije je 6. februara 2018. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Komonvelta - Bahama, Barbadosa, Jamajke, Svetog Vincenta i Grenadine, Republike Paragvaj i Republike Kolumbije, nosioce svih vrsta pasoša, prema kojoj mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriju Republike Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11. Zakon o strancima Republike Srbije.
Odluka stupa na snagu 15. februara 2018. godine.
Državljani navedenih država, nosioci svih vrsta pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriju Republike Srbije u periodu, koji je duži od 30 dana ili da se školuju, žive i zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za izdavanje vize pre ulaska na teritoriju Republike Srbije.
Ukoliko žele da uđu u Republiku Srbiju, a već su boravili 30 dana bez vize, od dana ulaska u Republiku Srbiju u periodu od godinu dana, u skladu sa Odlukom Vlade, za sledeći ulazak u Republiku Srbiju treba da podnesu zahtev za vizu.


Verzija za štampu
Vesti
Književno veče u Generalnom konzulatu - Predstavljanje knjige "Kukasti nad Srbijom"
PREDAVANJE I FOTO IZLOŽBA NA TEMU KANADSKIH MEDICINSKIH MISIJA U SRBIJI I NA BALKANSKOM FRONTU U PRVOM SVETSKOM RATU NA MEDICINSKOM FAKULTETU UNIVERZITETA U TORONTU, POVODOM OBELEŽAVANJA STOGODIŠNJICE POTPISIVANJA PRIMIRJA 11. NOVEMBRA 1918. GODINE
Uručenje Zlatne značke i Povelje Kutlurno-prosvetne zajednice Srbije u Generalnom konzulatu, jul 2018. godine
Način plaćanja takse za konzularne usluge
Arhiva vesti