| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt
Radno vreme - rad sa strankama
Ponedeljak - Petak: 10:00 - 16:00 časova

Praznici

Adresa
40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, ON, M4P 3A2 (
Lokacija-Mapa)
Telefon: +1 (416)483-1080
Faks:       +1 (416)483-1847
Е-mail: gkrstoronto@rogers.com

Konzularna nadležnost    |     Počasni konzuli


"ONLAJN" ZAKAZIVANJE TERMINA ZA PRUŽANJE KONZULARNIH USLUGA

Obaveštavamo da je uveden novi način zakazivanja termina za pružanje konzularnih usluga u celoj diplomatsko-konzularnoj mreži Republike Srbije u svetu, koji će da se uvodi sukcesivno.

U skladu sa gore navedenim, u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Torontu će, počev od 9. maja 2022. godine, biti moguće zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga isključivo putem "onlajn"  aplikacije e-KONZULAT. Radi rezervacije termina molimo da pratite uputstva na dole navedenom linku:      

e-KONZULAT

Aplikacija je dvojezična i dostupna na srpskom jeziku na ćiriličnom i latiničnom pismu, kao i na engleskom jeziku.  Napominjemo da je unošenje podataka neophodno izvršiti na odabranom jeziku i pismu.

 

NAPOMENA: Kada se izabere potrebna konzularna radnja, slobodni termini se mogu rezervisati biranjem datuma u kalendru sa desne strane aplikacije. Za više informacija, molimo da kliknete na POMOĆ u aplikaciji.

 

Zakazivanje termina i lično prisustvo je potrebno za sledeće konzularne usluge:

- Overa potpisa na punomoćjima, ovlašćenjima, saglasnostima i izjavama;

- Podnošenje zahteva za izdavanje pasoša.

 

Podnošenje zahteva za sledeće konzularne usluge može se izvršiti i poštom:

- Podnošenje zahteva za prijem u državljanstvo Republike Srbije;

- Zahtev za utvrđivanje državljanstva Republike Srbije;

- Prijava novorođene dece u inostranstvu;

- Prijava braka zaključenog u Kanadi;

- Izdavanje carinskih potvrda;

- Nadovera pečata i potpisa javnog beležnika-notara;

- Izdavanje potvrda o autentičnosti vozačkih dozvola;

- Podnošenje zahteva za izdavanje uverenja o nekažnjavanju;

- Izdavanje izvoda iz matičnih knjiga i knjiga državljana Republike Srbije.

 

Ukoliko Vam je potrebna neka od sledećih konzularnih usluga: Vize za ulazak u Republiku Srbiju, putni list za povratak u Republiku Srbiju, potvrda o životu radi regulisanja prava iz socijalnog i penzionog osiguranja, kao i u drugim hitnim slučajevima (smrtni slučaj, saobraćajne nesreće, hapšenja) molimo da nam se obratite putem E-mejla na sledeću adresu: gkrstoronto@rogers.com

 

 


 
 
 
Obaveštenje
Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu od 01. do 15. februara 2023. raspisuje dva konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.
 
https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi2023.php
 

Od 1. februara naši državljani širom inostranstva moći će da koriste nove usluge
 
Državljani naše zemlje koji žive u inostranstvu će od 1. februara imati mogućnost da u ambasadama i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, širom sveta, postanu eGrađani i koriste elektronske usluge na Portalu eUprava euprava.gov.rs, kao i portalima apr.gov.rs, lpa.gov.rs, e-zdravlje.gov.rs, moj.esdnevnik.rs, efaktura.mfin.gov.rs i mojaprvaplata.gov.rs
 
Generalni konzulat Republike Srbije u Torontu počinje sa izdavanjem parametara i QR koda za instaliranje mobilne aplikacije ConsentID za korišćenje na portalu E Uprave 01. februara 2023.godine.
 
Parametri se izdaju državljanima R. Srbije koji imaju važeći identifikacioni dokument (pasoš ili lična karta). Za izdavanje parametara i QR koda, obavezno je lično prisustvo.

JAVNI POZIV – nacionalna priznanja – 2022
JAVNI POZIV – nacionalna priznanja – 2022
od 16. novembra do 02. decembra 2022. godine.
 
Odluka o objavljivanju javnog poziva za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos,rezultate i zasluge u oblasti ostvarenja saradnje i jačenja veze matične države, pdf države i regiona Srbije i države.
 
Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarenja saradnje i jačanja veze matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.
 
Link za prijavu: https://vvv.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/

Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova