| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme - rad sa strankama

Ponedeljak - Petak: 10:00 - 16:00 časova
 

Praznici
Adresa
40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, ON, M4P 3A2 (
Lokacija-Mapa)

Telefon: +1 (416)483-1080

Faks:       +1 (416)483-1847

Е-mail: gkrstoronto@rogers.com

Konzularna nadležnost    |     Počasni konzuli

 


3. jul 2020. godine

Zbog aktuelne situacije oko pandemije korona virusa, kao i zbog vanrednog stanja i ograničavajućih mera koje je uvela vlada provincije Ontario, Generalni konzulat Republike Srbije u Torontu je u obavezi da poštuje epidemiološke protokole provincije Ontario. S tim u vezi, obaveštavamo vas o sledećem:

1. Prijem stranaka se vrši isključivo u zakazanim terminima;

2. Zakazivanje termina se vrši putem e-maila Generalnog konzulata gkrstoronto@rogers.com  ili pozivom na broj telefona 416.483.1080.  Ako stranka pozove Generalni konzulat telefonom, ukoliko se ne javi operater, molimo da posle zvučnog signala na automatskom snimaču, u poruci obavezno ostavi razgovetno izgovoreno ime i prezime i broj telefona ili mejl na koje će službenici Generalnog konzulata uzvratiti poziv ili odgovoriti na mejl u najkraćem roku;

3. U prostorijama Generalnog konzulata dozvoljen je istovremen boravak najviše dve osobe (osim kada su u pitanju maloletna deca koja moraju biti u pratnji roditelja). Stranke koje dođu pre zakazanog termina sačekaće ispred zgrade u kojoj se nalazi Generalni konzulat, jer pravila uprave poslovne zgrade u kojoj je Generalni konzulat smešten, ne dozvoljavaju zadržavanje u prostorijama zgrade.

Molimo stranke da poštuju zakazane termine. Ukoliko dođe do kašnjenja, stranka će svakako biti primljena i uslužena, ali nakon što poslednjoj zakazanoj stranci tog dana bude pružena usluga.

Generalni konzulat  će biti u mogućnosti da pruži  konzularne usluge samo strankama sa zakazanim terminima.

4. Svako lice koje ulazi u prostorije Generalnog konzulata mora da ima zaštitnu masku za lice i odgovarajuće rukavice;

5. Imajući u vidu ograničenje u radu Generalnog konzulata, usled odluka vlade Otnarija i u skladu sa merama za zaštitu zdravlja, uz želju da pružimo sve vrste konzularnih usluga, molimo da na vreme planirate i uskladite svoje obaveze i aktivnosti sa raspoloživim terminima prijema stranaka u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Torontu.

Zahvaljujemo na razumevanju.

 

 

 


 
 
 
Dan NIkole Tesle - 10. jul 2020. godine u Nijagarinim vodopadima

10. jul 2020. godine

U Nijagarinim vodopadima U Ontariju, obeležen je 10. jul 2020. godine - Dan Nikole Tesle. Zbog aktuelne situacije vezane za pandemiju korona virusa, kao i vanrednog stanja u Ontariju i izrečenih mera zaštite, svečanost je imala nezvaničan karatker.

Međutim, i pored ograničavajućih faktora, pojavio se izvestan broj ljudi iz srpske zajednice, kao i deca iz Srpske škole Nikola Tesla iz Nijagare u srpskim narodnim nošnjama i sa srpskim i kanadskim zastavama.

Na neformalnoj svečanosti, pored njenog organizatora i domaćina Borislava Živkovića, direktora Srpske škole, prisustvovali su i sveštenik crkve Sv. Đorđa u Nijagari - Milorad Delić, poslanik u saveznom parlamentu Kanade (MP) - Toni Baldineli, gradonačelnik Nijagarinih vodopada - Džim Diodati i generalni konzul Republike Srbije u Toront -  Vasilije Pektović.

Deo učenika Srpske škole "Nikola Tesla" iz Nijagare, direktor Srpske škole Borislav Živković, GK RS u TO Vasilije Petković i sveštenik u crkvi Sv. Đorđa u Nijagari Milorad Delić (pored spomenika).

MP Toni Baldineli, gradonačelnik Nijagare Džim Diodati i GK RS u TO Vasilije Petković

GK RS u TO Vasilije Petković i direktor Srpske škole "Nikola Tesla" u Nijagari Borislav Živković.


 


REZULTATI KONKURSA O SUFINANSIRANJU PROJEKATA KOJI DOPRINOSE OČUVANJU I JAČANJU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU PO JAVNOM POZIVU OD 18. MAJA DO 1. JUNA 2020. GODINE

8. jul 2020. godine 

Za više informacija molim da se povežete OVDE. 

 


 


VLADA REPUBLIKE SRBIJE UKINULA MERE OGRANIČENJA ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU

22. maj 2020. godine


Vlada Republike Srbije je donela Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju svih graničnih prelaza, Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju graničnih prelaza, kao i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću.

Pomenutim odlukama otvoreni su svi granični prelazi Republike Srbije i isti, od danas, 22. maja 2020.godine, funkcionišu u uobičajenom režimu. Pripadnici nadležnih državnih organa vršiće standardne granične provere, u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli i drugim relevantnim propisima (verodostojnost navoda u vezi mesta polaska i nameravanog boravka, okolnosti u vezi sa svrhom putovanja i sl.).

Takođe, izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću ukinuta je zabrana ulaska u Republiku Srbiju, kao i epidemiološke mere za sve kategorije domaćih i stranih državljana, što znači da za ulazak u Republiku Srbiju stranim državljanima više nije potrebna posebna dozvola.

Skrećemo pažnju da nosioci putnih isprava država sa kojima Republika Srbija ima na snazi vizni režim, moraju podneti zahtev za izdavanje viza u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu, najkasnije 4 nedelje pre dana planiranog polaska, u skladu sa važećim propisima.

Svim licima koja ulaze u Republiku Srbiju, umesto ranijih mera izolacije i obaveze posedovanja negativnog PCR testa, prilikom pasoške kontrole uručivaće se pismeno obaveštenje o merama kojih se treba pridržavati radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

Posebno skrećemo pažnju stranim državljanima sa odobrenim privremenim boravkom u Republici Srbiji, a kojima je rok važenja privremenog boravka istekao u vreme važenja vanrednog stanja, rok važenja će biti produžen i oni u Republiku Srbiju mogu ući do 1. juna 2020. godine.Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova