| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme - rad sa strankama

Ponedeljak - Petak: 10:00 - 16:00 časova
 

Praznici
Adresa
40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, ON, M4P 3A2 (
Lokacija-Mapa)

Telefon: +1 (416)483-1080

Faks:       +1 (416)483-1847

Е-mail: gkrstoronto@rogers.com

Konzularna nadležnost    |     Počasni konzuli

 


3. jul 2020. godine

Zbog aktuelne situacije oko pandemije korona virusa, kao i zbog vanrednog stanja i ograničavajućih mera koje je uvela vlada provincije Ontario, Generalni konzulat Republike Srbije u Torontu je u obavezi da poštuje epidemiološke protokole provincije Ontario. S tim u vezi, obaveštavamo vas o sledećem:

1. Prijem stranaka se vrši isključivo u zakazanim terminima;

2. Zakazivanje termina se vrši putem e-maila Generalnog konzulata gkrstoronto@rogers.com  ili pozivom na broj telefona 416.483.1080.  Ako stranka pozove Generalni konzulat telefonom, ukoliko se ne javi operater, molimo da posle zvučnog signala na automatskom snimaču, u poruci obavezno ostavi razgovetno izgovoreno ime i prezime i broj telefona ili mejl na koje će službenici Generalnog konzulata uzvratiti poziv ili odgovoriti na mejl u najkraćem roku;

3. U prostorijama Generalnog konzulata dozvoljen je istovremen boravak najviše dve osobe (osim kada su u pitanju maloletna deca koja moraju biti u pratnji roditelja). Stranke koje dođu pre zakazanog termina sačekaće ispred zgrade u kojoj se nalazi Generalni konzulat, jer pravila uprave poslovne zgrade u kojoj je Generalni konzulat smešten, ne dozvoljavaju zadržavanje u prostorijama zgrade.

Molimo stranke da poštuju zakazane termine. Ukoliko dođe do kašnjenja, stranka će svakako biti primljena i uslužena, ali nakon što poslednjoj zakazanoj stranci tog dana bude pružena usluga.

Generalni konzulat  će biti u mogućnosti da pruži  konzularne usluge samo strankama sa zakazanim terminima.

4. Svako lice koje ulazi u prostorije Generalnog konzulata mora da ima zaštitnu masku za lice i odgovarajuće rukavice;

5. Imajući u vidu ograničenje u radu Generalnog konzulata, usled odluka vlade Otnarija i u skladu sa merama za zaštitu zdravlja, uz želju da pružimo sve vrste konzularnih usluga, molimo da na vreme planirate i uskladite svoje obaveze i aktivnosti sa raspoloživim terminima prijema stranaka u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Torontu.

Zahvaljujemo na razumevanju.

 

 

 


 
 
 
NAJNOVIJI REŽIM ULASKA SRPSKIH DRŽAVLJANA U REPUBLIKU SRBIJU

17. septembar 2020. godine

Za najnovije informacije o ulasku srpskih državljana u Republiku Srbiju, usled pandemije KOVID 19 virusa, molimo da pritisnete OVDE.


 


Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

15. septembar 2020. godine

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Srbija i Republika Srpska  prvi put obeležavaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Slavi se 15. septembra na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front.

U svim opštinama u Srbiji i Republici Srpskoj trgovi i centralne ulice okićeni su Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije. Ovaj praznik će biti zajednički obeležavan u Srbiji i Republici Srpskoj i u svim sredinama u kojima su Srbi širom sveta, simbolizujući jedinstvo srpskog naroda.

Vanvremenska simbolika ovog datuma ogleda se u činjenici da je reč o danu kada je 1918. godine posle više od dve godine došlo do konačnog proboja Solunskog fronta i početka procesa oslobađanja zemlje koje je okočano 1. novembra, za svega 45 dana.

„U jesen 1918. godine, otpočeo je proboj Solunskog fronta. Malo ko od savezničkih sila u I svetskom ratu je tada mogao i da pretpostavi da će ovo sporedno ratište uskoro dobiti takav značaj, a da će oko 62 000 vojnika države za koju mnogi više nisu ni verovali da postoji, odlučiti o ishodu pobede koja je praktično okončala Prvi svetski rat“.

Za više informacija pritisnite ovde.

 


 


Dan NIkole Tesle - 10. jul 2020. godine u Nijagarinim vodopadima

10. jul 2020. godine

U Nijagarinim vodopadima U Ontariju, obeležen je 10. jul 2020. godine - Dan Nikole Tesle. Zbog aktuelne situacije vezane za pandemiju korona virusa, kao i vanrednog stanja u Ontariju i izrečenih mera zaštite, svečanost je imala nezvaničan karatker.

Međutim, i pored ograničavajućih faktora, pojavio se izvestan broj ljudi iz srpske zajednice, kao i deca iz Srpske škole Nikola Tesla iz Nijagare u srpskim narodnim nošnjama i sa srpskim i kanadskim zastavama.

Na neformalnoj svečanosti, pored njenog organizatora i domaćina Borislava Živkovića, direktora Srpske škole, prisustvovali su i sveštenik crkve Sv. Đorđa u Nijagari - Milorad Delić, poslanik u saveznom parlamentu Kanade (MP) - Toni Baldineli, gradonačelnik Nijagarinih vodopada - Džim Diodati i generalni konzul Republike Srbije u Toront -  Vasilije Pektović.

Deo učenika Srpske škole "Nikola Tesla" iz Nijagare, direktor Srpske škole Borislav Živković, GK RS u TO Vasilije Petković i sveštenik u crkvi Sv. Đorđa u Nijagari Milorad Delić (pored spomenika).

MP Toni Baldineli, gradonačelnik Nijagare Džim Diodati i GK RS u TO Vasilije Petković

GK RS u TO Vasilije Petković i direktor Srpske škole "Nikola Tesla" u Nijagari Borislav Živković.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova