| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време - рад са странкама
Понедељак - петак:10:00 – 16:00 часова
 

Празници
Адреса
40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, ON   M4P 3A2 (Локација/Мапа)

Телефон: +1 (416)483-1080

Факс:       +1 (416)483-1847

Е-mail: gkrstoronto@rogers.com

Конзуларна надлежност | Почасни конзули

 

 


3. јул 2020.године

Због актуелне ситуације око пандемије корона вируса, као и због ванредног стања и ограничавајућих мера које је увела влада провинције Онтарио, Генерални конзулат Републике Србије у Торонту је у обавези да поштује епидемиолошке протоколе провинције Онтарио. С тим у вези, обавештавамо вас о следећем:

1. Пријем странака се врши искључиво у заказаним терминима;

2. Заказивање термина се врши путем е-маила Генералног конзулата gkrstoronto@rogers.com  или позивом на број телефона 416.483.1080.  Ако странка позове Генерални конзулат телефоном, уколико се не јави оператер, молимо да после звучног сигнала на аутоматском снимачу, у поруци обавезно остави разговетно изговорено име и презиме и број телефона или мејл на које ће службеници Генералног конзулата узвратити позив или одговорити на мејл у најкраћем року;

3. У просторијама Генералног конзулата дозвољен је истовремен боравак највише две особе (осим када су у питању малолетна деца која морају бити у пратњи родитеља). Странке које дођу пре заказаног термина сачекаће испред зграде у којој се налази Генерални конзулат, јер правила управе пословне зграде у којој је Генерални конзулат смештен, не дозвољавају задржавање у просторијама зграде.

Молимо странке да поштују заказане термине. Уколико дође до кашњења, странка ће свакако бити примљена и услужена, али након што последњој заказаној странци тог дана буде пружена услуга.

Генерални конзулат  ће бити у могућности да пружи  конзуларне услуге само странкама са заказаним терминима.

4. Свако лице које улази у просторије Генералног конзулата мора да има заштитну маску за лице и одговарајуће рукавице;

5. Имајући у виду ограничење у раду Генералног конзулата, услед одлука владе Отнарија и у складу са мерама за заштиту здравља, уз жељу да пружимо све врсте конзуларних услуга, молимо да на време планирате и ускладите своје обавезе и активности са расположивим терминима пријема странака у Генералном конзулату Републике Србије у Торонту.

Захваљујемо на разумевању.

 

 


 
 
 
НАЈНОВИЈИ РЕЖИМ УЛАСКА СРПСКИХ ДРЖАВЉАНА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

17. септембар 2020. године

За најновије информације о уласку српских држављана у Републику Србију услед пандемије КОВИД 19, молимо да притиснете ОВДЕ. 


 


Дан српског јединства, слободе и националне заставе

15. септембар 2020. године 

Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Србија и Република Српска  први пут обележавају заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Слави се 15. септембра на дан када је 1918. године пробијен Солунски фронт.

У свим општинама у Србији и Републици Српској тргови и централне улице окићени су Народном и Државном заставом Републике Србије. Овај празник ће бити заједнички обележаван у Србији и Републици Српској и у свим срединама у којима су Срби широм света, симболизујући јединство српског народа.

Ванвременска симболика овог датума огледа се у чињеници да је реч о дану када је 1918. године после више од две године дошло до коначног пробоја Солунског фронта и почетка процеса ослобађања земље које је окочано 1. новембра, за свега 45 дана.

„У јесен 1918. године, отпочео је пробој Солунског фронта. Мало ко од савезничких сила у I светском рату је тада могао и да претпостави да ће ово споредно ратиште ускоро добити такав значај, а да ће око 62 000 војника државе за коју многи више нису ни веровали да постоји, одлучити о исходу победе која је практично окончала Први светски рат“.

За опширније информације притисните на овде.

  


Дана Николе Тесле - 10. јул 2020. године у Нијагариним водопадима

10. јул 2020. године

У Нијагариним водопадима У Онтарију, обележен је 10. јул 2020. године - Дан Николе Тесле. Због актуелне ситуације везане за пандемију корона вируса, као и ванредног стања у Онтарију и изречених мера заштите, свечаност је имала незваничан караткер. 

Међутим, и поред ограничавајућих фактора, појавио се известан број људи из српске заједнице, као и деца из Српске школе Никола Тесла из Нијагаре у српским народним ношњама и са српским и канадским заставама.

На неформалној свечаности, поред њеног организатора и домаћина Борислава Живковића, директора Српске школе, присуствовали су и свештеник цркве Св. Ђорђа у Нијагари - Милорад Делић, посланик у савезном парламенту Канаде (МП) - Тони Балдинели, градоначелник Нијагариних водопада - Џим Диодати и генерални конзул Републике Србије у Торонт -  Василије Пектовић.

Део ученика из Српске школе Никола Тесла, директор Борислав Живковић, ГК РС Василије Петковић и свештеник Милорад Делић (поред споменика).

 

МП Тони Балдинели, градоначелник Нијагаре Џим Диодати, ГК РС у ТО Василије Петковић

ГК РС у ТО Василије Петковић и директор Српске школе "Никола Тесла" у Нијагари Борислав Живковић.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова