| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт
Радно време - рад са странкама
Понедељак - петак:10:00 – 16:00 часова

Празници

Адреса
40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, ON   M4P 3A2 (Локација/Мапа)
Телефон: +1 (416)483-1080
Факс:       +1 (416)483-1847
Е-mail: gkrstoronto@rogers.com

Конзуларна надлежност | Почасни конзули


 

"ОНЛАЈН" ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПРУЖАЊЕ КОНЗУЛАРНИХ УСЛУГА

Обавештавамо да је уведен нови начин заказивања термина за пружање конзуларних услуга у целој дипломaтско-конзуларној мрежи Републике Србије у свету, који ће да се уводи сукцесивно.     

У складу са горе наведеним, у Генералном конзулату Републике Србије у Торонту ће, почев од 9. маја 2022.године, бити могуће заказивање термина за пружање конзуларних услуга  искључиво путем "онлајн" апликације е-КОНЗУЛАТ.  Ради резервације термина молимо да пратите упутства на доле наведном линку: 

е-КОНЗУЛАТ 

Апликација је двојезична и доступна на српском језику, на ћириличном и латиничном писму, као и на енглеском језику.  Напомињеном да је уношење података неопходно извршити на одабраном језику и писму.

НАПОМЕНАКада се изабере потребна конзуларна радња, слободни термини се могу резервисати бирањем датума у календару са десне стране апликације.За додатне информације, молимо да кликнете на ПОМОЋ у апликацији.


  Заказивање термина и личлно присуство је потребно за следеће конзуларне услуге :

- Овера потписа на пуномоћјима, овлашћењима, сагласностима и изјавама;

- Подношење захтева за издавање пасоша;

 

Подношење захтева за следеће конзуларне услуге може се извршити и поштом  

- Подношење захтева за пријем у држављанство Републике Србије;

- Захтев за утврђивање држављанства Републике Србије;

- Пријава новорођене деце у иностранству;

- Пријава брака закљученог у Канади;

- Издавање царинских потврда;

- Надовера печата и потписа јавног бележника-нотара;

- Издавање потврда о аутентичности возачких дозвола;

- Подношење захтева за издавање уверења о некажњавању;

- Издавање извода из матичних књига и књига држављана Републике Србије. 

 

Уколико Вам је потребна нека од следећих  конзуларних услуга: визе за улазак у Републику Србију, путни лист за повратак у Републику Србију, потврда о животу ради регулисања права из социјалног и пензионог осигурања, као и у другим хитним случајевима (смртни случај , саобраћајне несреће, хапшења), молимо да нам се обратите путем Е-мејла на следећу адресу: gkrstoronto@rogers.com  

 


 
 
 
Обавештење
Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону од 01. до 15. фебруара 2023. расписује два конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.
 
https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi2023.php
 

Од 1. фебруара наши држављани широм иностранства моћи ће да користе нове услуге
 
Држављани наше земље који живе у иностранству ће од 1. фебруара имати могућност да у амбасадама и дипломатско-конзуларним представништвима Србије, широм света, постану еГрађани и користе електронске услуге на Порталу еУправа euprava.gov.rs, као и порталима apr.gov.rs, lpa.gov.rs, e-zdravlje.gov.rs, moj.esdnevnik.rs, efaktura.mfin.gov.rs и mojaprvaplata.gov.rs
 
Генерални конзулат Републике Србије у Торонту почиње са издавањем параметара и QR кода за инсталирање мобилне апликације ConsentID за коришћење на порталу Е Управе 01. фебруара 2023.године.
 
Параметри се издају држављанима Р. Србије који имају важећи идентификациони документ (пасош или лична карта). За издавање параметара и QR кода, обавезно је лично присуство.
 

ЈАВНИ ПОЗИВ – национална признања – 2022
ЈАВНИ ПОЗИВ – национална признања – 2022
 
од 16. новембара до 02. децембра 2022. године.
 
Одлука о објављивању јавног позива за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос,резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и  Срба у региону (.pdf)
 
Јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан  допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону (.pdf)
 
Линк за пријаву: https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/

Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова