| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време - рад са странкама
Понедељак - петак:10:00 – 16:00 часова
 

Празници
Адреса
40 Eglinton Avenue East, 7th floor, unit 701
Toronto, ON   M4P 3A2 (Локација/Мапа)

Телефон: +1 (416)483-1080

Факс:       +1 (416)483-1847

Е-mail: gkrstoronto@rogers.com

Конзуларна надлежност | Почасни конзули

 

 


3. јул 2020.године

Због актуелне ситуације око пандемије корона вируса, као и због ванредног стања и ограничавајућих мера које је увела влада провинције Онтарио, Генерални конзулат Републике Србије у Торонту је у обавези да поштује епидемиолошке протоколе провинције Онтарио. С тим у вези, обавештавамо вас о следећем:

1. Пријем странака се врши искључиво у заказаним терминима;

2. Заказивање термина се врши путем е-маила Генералног конзулата gkrstoronto@rogers.com  или позивом на број телефона 416.483.1080.  Ако странка позове Генерални конзулат телефоном, уколико се не јави оператер, молимо да после звучног сигнала на аутоматском снимачу, у поруци обавезно остави разговетно изговорено име и презиме и број телефона или мејл на које ће службеници Генералног конзулата узвратити позив или одговорити на мејл у најкраћем року;

3. У просторијама Генералног конзулата дозвољен је истовремен боравак највише две особе (осим када су у питању малолетна деца која морају бити у пратњи родитеља). Странке које дођу пре заказаног термина сачекаће испред зграде у којој се налази Генерални конзулат, јер правила управе пословне зграде у којој је Генерални конзулат смештен, не дозвољавају задржавање у просторијама зграде.

Молимо странке да поштују заказане термине. Уколико дође до кашњења, странка ће свакако бити примљена и услужена, али након што последњој заказаној странци тог дана буде пружена услуга.

Генерални конзулат  ће бити у могућности да пружи  конзуларне услуге само странкама са заказаним терминима.

4. Свако лице које улази у просторије Генералног конзулата мора да има заштитну маску за лице и одговарајуће рукавице;

5. Имајући у виду ограничење у раду Генералног конзулата, услед одлука владе Отнарија и у складу са мерама за заштиту здравља, уз жељу да пружимо све врсте конзуларних услуга, молимо да на време планирате и ускладите своје обавезе и активности са расположивим терминима пријема странака у Генералном конзулату Републике Србије у Торонту.

Захваљујемо на разумевању.

 

 


 
 
 
Дана Николе Тесле - 10. јул 2020. године у Нијагариним водопадима

10. јул 2020. године

У Нијагариним водопадима У Онтарију, обележен је 10. јул 2020. године - Дан Николе Тесле. Због актуелне ситуације везане за пандемију корона вируса, као и ванредног стања у Онтарију и изречених мера заштите, свечаност је имала незваничан караткер. 

Међутим, и поред ограничавајућих фактора, појавио се известан број људи из српске заједнице, као и деца из Српске школе Никола Тесла из Нијагаре у српским народним ношњама и са српским и канадским заставама.

На неформалној свечаности, поред њеног организатора и домаћина Борислава Живковића, директора Српске школе, присуствовали су и свештеник цркве Св. Ђорђа у Нијагари - Милорад Делић, посланик у савезном парламенту Канаде (МП) - Тони Балдинели, градоначелник Нијагариних водопада - Џим Диодати и генерални конзул Републике Србије у Торонт -  Василије Пектовић.

Део ученика из Српске школе Никола Тесла, директор Борислав Живковић, ГК РС Василије Петковић и свештеник Милорад Делић (поред споменика).

 

МП Тони Балдинели, градоначелник Нијагаре Џим Диодати, ГК РС у ТО Василије Петковић

ГК РС у ТО Василије Петковић и директор Српске школе "Никола Тесла" у Нијагари Борислав Живковић.


 


РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ ПО ЈАВНОМ ПОЗИВУ ОД 18. МАЈА ДО 01. ЈУНА 2020. ГОДИНЕ

8. јул 2020. године

За више информација, молимо да се повежете ОВДЕ.

 


 


ВАЛДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УКИНУЛА МЕРЕ ОГРАНИЧЕЊА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

22. мај 2020. године


Влада Републике Србије је донела Одлуку о престанку важења Одлуке о затварању свих граничних прелаза, Одлуку о престанку важења Одлуке о затварању граничних прелаза, као и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу.

Поменутим одлукама отворени су сви гранични прелази Републике Србије и исти, од данас, 22. маја 2020.године, функционишу у уобичајеном режиму. Припадници надлежних државних органа вршиће стандардне граничне провере, у складу са Законом о граничној контроли и другим релевантним прописима (веродостојност навода у вези места поласка и намераваног боравка, околности у вези са сврхом путовања и сл.).

Такође, изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу укинута је забрана уласка у Републику Србију, као и епидемиолошке мере за све категорије домаћих и страних држављана, што значи да за улазак у Републику Србију страним држављанима више није потребна посебна дозвола.

Скрећемо пажњу да носиоци путних исправа држава са којима Република Србија има визни режим, морају поднети захтев за издавање виза у најближем дипломатско-конзуларном представништву, најкасније 4 недеље пре дана планираног поласка, у складу са важећим прописима.

Свим лицима која улазе у Републику Србију, уместо ранијих мера изолације и обавезе поседовања негативног PCR теста, приликом пасошке контроле уручиваће се писмено обавештење о мерама којих се треба придржавати ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19.

Посебно скрећемо пажњу страним држављанима са одобреним привременим боравком у Републици Србији, а којима је рок важења привременог боравка истекао у време важења ванредног стања, рок важења ће бити продужен и они у Републику Србију могу ући до 1. јуна 2020. године.Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова