| |     latinica | english  
Насловна
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ 2020

Понедељак, 8. јун 2020. године

Обавештавамо да бирачко место поводом избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије неће бити отворено у Генералном конзулату Републике Србије у Торонту, будући да није испуњен услов из члана 52. Закона о избору народних посланика Р. Србије, који предвиђа да се бирачко место може отворити уколико се за гласање пријави најмање 100 лица са бирачким правом.


 



ВАЛДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УКИНУЛА МЕРЕ ОГРАНИЧЕЊА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

22. мај 2020. године


Влада Републике Србије је донела Одлуку о престанку важења Одлуке о затварању свих граничних прелаза, Одлуку о престанку важења Одлуке о затварању граничних прелаза, као и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу.

Поменутим одлукама отворени су сви гранични прелази Републике Србије и исти, од данас, 22. маја 2020.године, функционишу у уобичајеном режиму. Припадници надлежних државних органа вршиће стандардне граничне провере, у складу са Законом о граничној контроли и другим релевантним прописима (веродостојност навода у вези места поласка и намераваног боравка, околности у вези са сврхом путовања и сл.).

Такође, изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу укинута је забрана уласка у Републику Србију, као и епидемиолошке мере за све категорије домаћих и страних држављана, што значи да за улазак у Републику Србију страним држављанима више није потребна посебна дозвола.

Скрећемо пажњу да носиоци путних исправа држава са којима Република Србија има визни режим, морају поднети захтев за издавање виза у најближем дипломатско-конзуларном представништву, најкасније 4 недеље пре дана планираног поласка, у складу са важећим прописима.

Свим лицима која улазе у Републику Србију, уместо ранијих мера изолације и обавезе поседовања негативног PCR теста, приликом пасошке контроле уручиваће се писмено обавештење о мерама којих се треба придржавати ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19.

Посебно скрећемо пажњу страним држављанима са одобреним привременим боравком у Републици Србији, а којима је рок важења привременог боравка истекао у време важења ванредног стања, рок важења ће бити продужен и они у Републику Србију могу ући до 1. јуна 2020. године.




ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ – ЛАЖНИ САЈТ ЗА ГЛАСАЊЕ

20. мај 2020. године

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ

Саопштење Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије:

"Ниједан орган државе не стоји иза сајта www.hocudaglasam.com на ком се наводи да грађани Републике Србије који живе у иностранству могу да оставе своје личне податке, као и копије личних докумената, како би могли да се пријаве за гласање за предстојеће изборе.

Посебно вас упозоравамо да будете опрезни, јер је званична процедура за пријаву грађана за гласање по месту боравишта у иностранству прописана Законом о јединственом бирачком списку и Упутством за спровођење Закона о јединственом бирачком списку.

Та процедура подразумева подношење личног захтева преко дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије који те захтеве прописаним процедурама прослеђују општинским односно градским управама према месту пребивалишта подносиоца захтева, након чега наведене управе доносе решење о упису податка у бирачки списак да ће бирач на предстојећим изборима да гласа према месту боравишта у иностранству.

Молимо да будете опрезни коме остављате своје податке будући да постоји могућност злоупотребе истих".



 

 



КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА ДИЈАСПОРУ И СРБЕ У РЕГИОНУ

19. мај 2020. године

 

Министарство спољних послова - Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону је 15. маја 2020. године, расписало поновљене конкурсе за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре.
 

Конкурси су отворени од 18. маја до 1. јуна ове године.  Све информације о конкурсима и процедури пријављивања могу се пронаћи на следећем линку:

http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/



 



РЕЖИМ УЛАСКА ДОМАЋИХ И СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ УСЛЕД ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА COVID -19

18. мај 2020. године


1. ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, СТРАНИ ДРЖАВЉАНИ КОЈИ ИМАЈУ ОДОБРЕН ПРИВРЕМЕНИ БОРАВАК ИЛИ СТАЛНО  НАСТАЊЕЊЕ У Р. СРБИЈИ И АКРЕДИТОВАНИ ЧЛАНОВИ ДИПЛОМАТСКИХ МИСИЈА И МЕЂУНАРОДНИХ МИСИЈА СА ЧЛАНОВИМА СВОЈИХ ПОРОДИЦА, МОГУ УЋИ У Р. СРБИЈУ:

а) Уз обавезно одређивање здравственог надзора у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима), или друге мере здравственог надзора у складу са важећим прописима. Здравствени надзор у трајању од 14 дана може бити прекинут уколико на лични захтев и о сопственом трошку заинтересована лица добију негативан „PCR“ тест, издат од стране референтне лабораторије у Р. Србији;

б) Без одређивања мера здравственог надзора уколико поседују негативан „PCR“ тест на присуство вируса SARS-CoV-2 (COVID-19), не старији од 72 сата од момента издавања од стране референтне лабораторије земље из које долазе, или ако су у иностранству боравила не дуже од 72 сата;

в) Деца до 12 година старости не морају да буду тестирана, уколико путују са родитељима, старатељима или лицимa из породичног домаћинства, који имају негативан горе наведени тест.

УКОЛИКО КОД НЕКОГ ОД НАВЕДЕНИХ ЛИЦА БУДУ УОЧЕНИ СИМПТОМИ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ КОВИД 19, БИЋЕ ОДМАХ УПУЋЕН У ОДГОВАРАЈУЋУ ЗДРАВСТВЕНУ УСТАНОВУ.

 

2.СТРАНИ ДРЖАВЉАНИ КОЈИ НЕМАЈУ ОДОБРЕН БОРАВАК У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ, МОГУ У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ УЋИ УКОЛИКО:

а) Поседују негативан „PCR“ тест на присуство вируса SARS-CoV-2 (COVID-19), не старији од 72 сата од момнета издавања од стране референтне лабораторије земље из које долазе, као и дозволу коју издаје радно тело Владе Р. Србије (Комисија), посредством амбасада и конзулата земаља, чији су држављани, а чије је седиште у Р. Србији. Више информација о овој процедури можете добити на е-маил info.covid-19@gov.rs.

- За прибављање горе наведене дозволе, Генералном конзулату Р. Србије у Торонту могу се обратити страни држављани, који путују заједно са члановима породице који су држављани Р. Србије.

- Дозволу могу добити и страни држављани без негативног теста, у случају транзита кроз Р. Србију или спајања породице (супружник, деца, родитељи), под условом када страни држављанин борави у заједничком домаћинству са члановима породице.

- Деца, страни држављани до 12 година старости не морају имати тест на присуство вируса SARS-CoV-2 (COVID-19), ако родитељ, старатељ или лица из породичног домаћинства,  које је у пратњи детета, поседују горе наведен негативан тест.

б) Страни привредници за горе поменуту дозволу обраћају се Привредној комори Србије.

 



 



НАСТАВАК РЕГИСТРАЦИЈЕ ГЛАСАЧА ЗА ИЗБОРE ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

11.мај 2020. године 

Председник Републике Србије je 10. маја 2020. године донео Одлуку о измени Одлуке о расписивању изборе за народне посланике, којом је као датум одржавања избора одређен 21. јун 2020.године.

Захтеви држављана Р. Србије да гласају у иностранству, могу се поднети Генералном конзулату Р. Србије у Торонту најкасније до 30. маја 2020. године у 18:00 по локалном времену (24,00 часова по српском врeмену).

Саветујемо да пре подношења захтева проверите да ли сте уписани у јединствен бирачки списак (ЈБС) преко јавног портала МДУЛС: https://upit.birackispisak.gov.rs/, тако што ћете уписати ваш јединствени матични број грађана (ЈМБГ) у означено поље и поступути по даљим инструкцијама на сајту.

После провере у бирачком списку, ако лице које је држављанин Р. Србије и има пребивалиште у Р. Србији а није уписано у јединствени бирачки списак (ЈБС), неопходно је да најпре поднесе захтев за упис у ЈБС. Овај захтев се, такође, подноси Генералном конзулату Р. Србије у Торонту.

Тек пошто захтев буде решен, односно надлежни орган у Републици Србији донесе решење о упису у ЈБС, може се примити, односно процесуирати захтев за гласање у иностранству.
За пријаву у ЈБС или пријаву чињенице да ће бирач гласати у иностранству, потребно је дa Генералном конзулату доставите попуњен захтев и копију важећег пасоша или личне карте.

Пријаве можете послати поштом или на емаил Генералног конзулата gkrstoronto@rogers.com.

Законски минимум за отварање бирачког места је 100 пријављених држављана Р. Србије са бирачким правом, те да ће бирачко место у Генералном конзулату Р. Србије у Торонту бити отворено уколико овај услов буде испуњен.


 


Oпширније...
СПЕЦИЈАЛНИ ЛЕТОВИ ЗА "AIR SERBIA" ЗА ПОВРАТАК У СРБИЈУ

07. мaj 2020. године

„Air Serbia“ је покренула летове за повратак у Србију, које ће самостално организовати. Реч је о специјалним летовима који ће бити организовани на „ад-хок“ бази у циљу враћања наших држављана у Републику Србију и који ће бити извршени уз плаћање надокнаде. „Air Serbia“ је на свом веб сајту отворила посебну страницу РЕПАТРИЈАЦИЈЕ на којој заинтересован путници могу добити више информација о датумима летова, ценама и условима путовања.

Заинтересовани путници могу да се пријаве слањем попуњеног формулара и скениране прве странице пасоша на адресу repatriation@airserbia.com. Регистрациони формулар се може наћи на линку www.airserbia.com/informacije/letovi/repatrijacije.  Наглашавамо да није реч о летовима у оквиру редовног саобраћаја компаније, већ о специјалним летовима за које важе посебни услови превоза.

Сви наши држављани, заинтересовани за ове летове ОБАВЕЗНО се морају пријавити Генералном конзулату Републике Србије у Торонту, ради добијања специјалних дозвола за транзит из Канаде до Србије, без које није могуће укрцавање на прекоокеански лет.

Тренутно, у плану су летови из Париза, Франкфурта, Беча и Цириха ка Београду и то:

 • Париз, 11. мај (цена 295 ЕУР)
 • Франкфурт, 12 мај (цена 255 ЕУР)
 • Беч 13. мај (цена 155 ЕУР)
 • Франкфурт 14. мај (цена 255 ЕУР)
 • Цирих 15. мај (цена 225 ЕУР)

У наведене цене су урачунате све припадајуће таксе. Молимо да имате у виду следеће:

 • „Air Serbia“ има право да лет помери за највише 48 сати од планираног датума путовања да би се пријавио довољан број путника.
 • Путници ће најкасније 24 сата пре започињања путовања бити обавештени о тачном времену лета.
 • Уплаћена средства су нерефундабилна. Рефундација уплаћених средстава је једино могућа у случају да се лет не реализује планираног датума, односно најкасније 48 сати од планираног датума путовања.
 • Према тренутним информацијама, у Р. Србију дозвољен је улазак држављанима Р. Србије, као и страним држављанима са сталним или привременим боравком у Р. Србији.
 • Путници имају могућност да са собом понесу један ручни пртљаг до 8 кг и један предати пртљаг до 23 кг. Додатни пртљаг од 23 кг се наплаћује 50 ЕУР.
 • Куповина карата се врши након слања регистрационог формулара и прве стране пасоша искључиво преко контакт центра „Air Serbia“.
 • На овом лету се не могу користити неискоришћене карте за отказане летове из редовног саобраћаја, које су отказане због разлога у вези са ЦОВИД-19.
 • Сви путници ће пред лет добити заштитне маске које ће обезбедити „Air Serbia“. Путници маске морају носити током лета у циљу здравствене заштите.

За све додатне информације путници се могу јавити на следеће бројеве телефона:

 • за позиве из Француске: +33 1 78900459
 • за позиве из Немачке: +49 69 20756
 • за позиве из Аустрије: +43 720 775338
 • за позиве из Србије: +381 11 3112123

Напомињемо да се путници морају сами упознати са могућношћу уласка у поменуте земље, као и условима здравствене заштите који се примењују по доласку.

 



Oпширније...
КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ

9. april 2020. godine 

У Министарству спољних послова Р. Србије је одлучено да се конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре пониште и да се распишу нови (по престанку ванредног стања у Р. Србији).




МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА У ВЛАДИ РЕПУБЛКИКЕ СРБИЈЕ ИЗДАЛО ЈЕ ИНСТРУКЦИЈЕ О УПЛАТИ ДОНАЦИЈА КАО ПОМОЋ У БОРБИ ПРОТИВ ЗАРАЗЕ ИЗАЗВАНЕ КОРОНА ВИРУСОМ COVID - 19

01. април 2020. гопдине

За детаљније информације, молимо да се повежете на линк:

https://www.srbija.gov.rs/vest/453942/instrukcije-za-uplatu-donacija-u-borbi-protiv-covid-19.php




ПОЗИВ МЕДИЦИНАРИМА У ДИЈАСПОРИ ДА ПОМОГНУ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ

За детаљније инфроамције, молимо да се повежете на доле псотављени линк: 

https://www.dijaspora.gov.rs/poziv-medicinarima-iz-dijaspore-da-pomognu-u-borbi-protiv-koronavirusa/

___________________



Архива вести
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ 2020
ВАЛДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УКИНУЛА МЕРЕ ОГРАНИЧЕЊА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ – ЛАЖНИ САЈТ ЗА ГЛАСАЊЕ
КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА ДИЈАСПОРУ И СРБЕ У РЕГИОНУ
РЕЖИМ УЛАСКА ДОМАЋИХ И СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ УСЛЕД ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА COVID -19
НАСТАВАК РЕГИСТРАЦИЈЕ ГЛАСАЧА ЗА ИЗБОРE ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
СПЕЦИЈАЛНИ ЛЕТОВИ ЗА "AIR SERBIA" ЗА ПОВРАТАК У СРБИЈУ
КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ
МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА У ВЛАДИ РЕПУБЛКИКЕ СРБИЈЕ ИЗДАЛО ЈЕ ИНСТРУКЦИЈЕ О УПЛАТИ ДОНАЦИЈА КАО ПОМОЋ У БОРБИ ПРОТИВ ЗАРАЗЕ ИЗАЗВАНЕ КОРОНА ВИРУСОМ COVID - 19
ПОЗИВ МЕДИЦИНАРИМА У ДИЈАСПОРИ ДА ПОМОГНУ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ
ДИГИТАЛНИ САДРЖАЈИ ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРНО-ИСТОРИЈСКЕ БАШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
КОРОНА ВИРУС COVID-19 - НАЈНОВИЈЕ ЗВАНИЧНЕ ВЕСТИ И ОДЛУКЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
НАЈНОВИЈА ОДЛУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ЗАТВАРАЊУ АЕРОДРОМА НИКОЛА ТЕСЛА У БЕОГРАДУ У ЦИЉУ СУЗБИЈАЊА ШИРЕЊА ЗАРАЗЕ КОРОНА ВИРУСОМ COVID 19
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 2020
РЕЖИМ РАДА ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ТОРОНТУ УСЛЕД УВОЂЕЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ И ПРОВИНЦИЈИ ОНТАРИО
ОДЛУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О БОЛЕСТИ "COVID-19" (КОРОНА ВИРУС)
ИЗМЕНЕ У РАДУ ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ТОРОНТУ ПОД НОВИМ ОКОЛНОСТИМА ЗБОГ КОРОНА-ВИРУСА
КОРОНА-ВИРУС У СРБИЈИ: ОБАВЕЗЕ ОСОБА КОЈИМА ЈЕ ИЗДАТО РЕШЕЊЕ О СТАВЉАЊУ ПОД ЗДРАВСТВЕНИ НАДЗОР
НОВИ РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА
КОРОНА ВИРУС - ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈИ ЖИВЕ И РАДЕ У ИНОСТРАНСТВУ
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
КОНКУРС МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРЕДСТАВЉЕН СРПСКО-КАНАДСКИ ЧАСОПИС ЗА КЊИЖЕВНОСТ И КУЛТУРУ "ЉУДИ ГОВОРЕ"
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НАМЕЊЕНИХ ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Представљање часописа Људи говоре двоброј 35/36
НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ - ФИНАНСИЈСКИ ВОДИЧ ЗА ПОВРАТНИКЕ
Са канадским и онтаријским званичницима
ИЗЛОЖБА ОРДЕЊА, ПОВЕЉА, ФОТОГРАФИЈА ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА
ИЗЛОЖБА ЕКСПОНАТА, СТРИП АНТОЛОГИЈЕ И ФОТОГРАФИЈА СА ТЕМАТИКОМ ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА
Одлука о укидању виза за држављане Јерменије
ОДЛУКЕ О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ
Подизање заставе Републике Србије испред Парламента Онтарија
Свечано уручење признања Кутлурно просветне заједнице Србије у Генералном конзулату
Дан победе 9. мај - одавање почасти невино настрадалима у Другом светском рату, Торонто
Подизање заставе Републике Србије испред Парламента Онтарија
Комеморација жртвама агресије НАТО на Савезну Републику Југославију 1999. године у Генералном конзулату Републике Србије у Тоорнту
"Десетa конференције медицинске дијаспоре“ у Београду, од 20. до 22. јуна 2019. године
Конкурс за суфинансирање пројеката Министарства спољних послова
Пријем поводом Дана државности Републике Србије у Мисисаги, фебруар/март 2019
Додела председничког одликовања господину Жарку Брестовцу
Конкурс за суфинансирање проjеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2019. години
ОДЛУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ СВЕТИ КИТС И НЕВИС И РЕПУБЛИКЕ ПАЛАУ
Књижевно вече у Генералном конзулату - Представљање књиге "Кукасти над Србијом"
ПРЕДАВАЊЕ И ФОТО ИЗЛОЖБА НА ТЕМУ КАНАДСКИХ МЕДИЦИНСКИХ МИСИЈА У СРБИЈИ И НА БАЛКАНСКОМ ФРОНТУ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ НА МЕДИЦИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ТОРОНТУ, ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СТОГОДИШЊИЦЕ ПОТПИСИВАЊА ПРИМИРЈА 11. НОВЕМБРА 1918. ГОДИНЕ
Позив на предвање и фото изложбу "Канадске медицинске мисије у Србији и на Балканском фронту у Првом светском рату"
Измене у визном режиму са Исламском Републиком Иран
Свечано откривање спомен плоче у Отави, поводом обележавања стогодишњице завршетка Првог светског рата, под покровитељством амбасаде Републике Србије у Отави
Уручење Златне значке и Повеље Културно-просветне заједнице Србије у Генералном конзулату, јул 2018. године
Отркивање споменика др Лазару Јовановићу у Виндзору 23. јуна 2018. године
Закон о допунама Закона о држављанству Републике Србије
Промоција књиге
Конкурс за суфинансирање пројеката
Презентација новог броја часописа "Људи говоре"
ВЛАДА СЕНТ ВИНСЕНТА И ГРЕНАДИНА УКИНУЛА ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
EXPO-RUSSIA SERBIA
УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ ГРУЗИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ КОЛУМБИЈЕ УКИНУЛА ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Конкурс за финансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2018.
Укинуте визе за држављане четири државе региона Кариба и две државе реигона Латинске Америке
Начин плаћања таксе за конзуларне услуге
Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Гватемале о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша
Прослава Дана државности Републике Србије
Одлуку о укидању виза за држављане Републике Гвинеје Бисао
ОДЛУКА ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
Српска телевизија Торонто
Одлука о укидању виза за држављане Р. Индонезије, носиоце обичних пасоша
КOНКУРСИ ЗA СУФИНAНСИРAЊE ПРOJEКATA УДРУЖEЊA И OРГAНИЗAЦИJA СРБA ИЗ РEГИOНA И ДИJAСПOРE
Позив за пријаву потраживања по основу девизне штедње, 23.2.2017. године
Стручна пракса у Генералном конзулату
Канадска Парламентарна група пријатељства за сарадњу са Р. Србијом
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е